05-01-2018 tarihinde eklendi, 1043 kez okundu.
Bir yanda tüm ihtişamı ile yıllara meydan okuyanlar ve bir yanda günümüz mimarisi ve teknolojisi ile yükselen camiler. Her biri de içimizde eşsiz hissiyatlar yaratır. Daha avlusundan girer girmez camilerin o sıcak atmosferi içimize huzur katar. O huzur camilerimizin kapsını aralayıp adımladığımız cami halıları üzerinde daha da artar.
 
Kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı… Her birimiz için farklı bir huzurdur camiler. İbadetlerimiz sırasında yüzlerce yahut binlerce kişilik cemaatlerle birlikteyken aslında kendi başımıza oluruz. İki omzumuzda başka omuzlarla birleşirken, önümüzde ve arkamızda onlarca kişi başını secdeye götürürken bir başımıza kendi iç dünyamıza yolculuk yaparız. Hatalarımız, pişmanlıklarımız ve dualarımızla başımızı koyarız secdeye. Af dileriz, ailemiz, ülkemiz ve tüm Müslüman alemi için mutluluk ve huzur dileriz, sağlık ve sıhhat dileriz. Bambaşka bir dünyanın kapılarını aralarız camilerde. Kendimizle buluşuruz, iç yanımızla konuşuruz. Camileri boylu boyunca kaplayan cami halıları üzerine başımızı secdeye koyduğumuzda huzurumuz, mutluluğumuz daha da artar. İçimiz içimize sığmaz olur.
 
Hemen herkesin kendini bulduğu, bizi huzura ve mutluluğa sevk eden camilerimizde cami halılarında ki renklerden motiflere kadar her ayrıntı gözümüze ve gönlümüze işler. Her bir caminin, bulunduğu köyün, mahallenin ve şehrin ihtiyacına göre planlanması, sanat ve estetik değer taşıması, bulunduğu yere huzur ve maneviyatıyla olduğu gibi, mimarisiyle de değer katması oldukça önemlidir. Camilerimizin mimarisi gibi iç donatılarının da titizlikle seçilmesi gerekir. Başta cami halıları seçiminde cami halısı modelleri arasından camiye en uygun model ve renk seçilmelidir.
 
Etiketler: cami halısı, cami halısı modelleri, cami halıları