17-04-2018 tarihinde eklendi, 1070 kez okundu.
Cami halısı ve yün cami halısı temizliği sonrasında halılarınızın ıslak bırakılması, halılarınızın çürümesine neden olabilir. Bu nedenle caminizde yapılan temizlik sonrasında halılarınızın çürümemesi için hızlı kurutma yapmanız gerekmektedir.
 
Bu nedenle caminizin tüm camlarını açarak hızlı kurutmayı sağlayabilir, caminizde klima mevcut ise klimaları da kullanarak halılarınızın hızlı kurumasını sağlayabilirsiniz. Cami halıları ne kadar hızlı kurur ise halılarınız o kadar uzun ömrü olur.
 
Cami halısı temizliğinde şampuan kullanmak temizlik açısından tercih edilen bir yöntemdir. Şampuan kullanılmasında önemli olan kullanım talimatlarının uygulanmasıdır. Şampuan tarzındaki ürünlerin genelde su içine katılarak kullanılması gerekir. Bunların kullanımlarında cami halısının fazla ıslatılmaması gerekir. Islatmak halının ömrünün kısalmasını sağlar. 
 
Özellikle bu ürünlerin kullanılmasında inatçı lekeler için sert kıllı fırçaların kullanılması gerekir. Şampuan ile silinmesinden sonra mutlaka durulama yapılarak kurutulmalıdır. Cami halısı kuruduktan sonra mutlaka elektrik süpürgesi ile tekrardan süpürülür. Bu sayede cami halısındaki temizlik ve parlaklıkta daha çok ortaya çıkar.
 
Etiketler: cami halısı, yün cami halısı, cami halıları, cami